Frits Stiemer staand met spijkerbroek en indigo t-shirt

Hallo, Ik ben Frits Stiemer. Ik ben geboren in Delft, maar opgegroeid in de kop van Overijssel. Ik weet niet beter dan dat ik altijd geboeid kon zijn door kunst, architectuur, geschiedenis en de prachtige natuur in deze wereld.

Creativiteit heeft altijd in mij gezeten. Hoewel het vooral binnenskamers was uitte deze creativiteit zich o.a. in dans, zang en toneel. Het maken schilderijen is van latere tijd.

Voor dat ik begon met het maken van schilderijen was ik vooral druk bezig met werk en studie. Zo werkte ik gedurende zes jaar als beroepsmilitair bij de Koninklijke Landmacht. Na deze periode bij Defensie woonde en werkte ik in totaal negen jaar in het buitenland, waaronder in Albanië, Frankrijk en België. In tussenliggende jaren haalde ik mijn Bachelor diploma in de Missionaire Theologie.

Ik ben getrouwd en heb twee kinderen.  

 

 

Frits Stiemer, kunstenaar, zittend op een muur met een Indigo t-shirt aan

Vooral het wonen en werken in de buurt van Parijs en later in Brussel heeft mij geïnspireerd om met kunst aan de slag te gaan. Na terugkomst in Nederland eind 2011, ben ik eenvoudigweg gewoon begonnen. Tot op heden ben ik volledig autodidact.       
Geïnspireerd door de architectuur en de kunst in deze steden ben ik begonnen met het schilderen van
kubusvormen in allerlei kleuren en afmetingen.  Het zijn schilderijen die mensen doen denken aan gebouwen, vlakten en planeten of een ruimte waarin je kunt verdwalen. Na enige tijd ben ik van abstract overgegaan in het maken van figuratieve schilderijen. Zo heb ik vanwege mijn interesse in architectuur en design, schilderijen gemaakt o.a. van  gebouwen en interieurs. Daarbij ben ik de details niet uit de weg gegaan, maar ik wilde wel bereiken dat het verrassend afweek van de realiteit. Verder laat ik mij geregeld inspireren door mijn omgeving of door internet en heb zo schilderijen gemaakt van allerlei grote en kleine objecten en/of thema’s, maar ook menselijke figuren, die ik ben gaan weergeven op een ietwat abstracte wijze. 

Zo maak ik schilderijen in verschillende stijlen, maar toch vloeit het één voort uit het ander en is mijn hand hierin te herkennen.

Heb je mijn schilderijen nog niet bekeken, ga dan nu naar mijn ‘Galerie‘.