frits stiemer, dutch painter
Geboren in Delft, maar opgegroeid in de kop van Overijssel, weet ik niet beter dan dat ik altijd geboeid kon zijn door kunst, architectuur, geschiedenis en de prachtige natuur in deze wereld.
Het maken schilderijen is van latere tijd, maar creativiteit heeft altijd in mij gezeten. Hoewel het vooral binnenskamers was uitte deze creativiteit zich o.a. in dans, zang en toneel. 
Voordat ik in 2012 begon met het maken van schilderijen heb ik zes jaar gewerkt bij Defensie als beroepsmilitair en ben daarna in totaal negen jaar actief geweest in de zending in o.a. Albanië, Frankrijk en België. In tussenliggende jaren volgde ik een HBO studie aan de ETH (Evangelische Theologische Hogeschool) in Veenendaal. 
Ik ben getrouwd en heb twee kinderen.  
frits stiemer, art deco, dutch painter, acryl, linnen, interior design
Het wonen in de buurt van Parijs en later in Brussel heeft mij geïnspireerd om na terugkomst in Nederland met kunst aan de slag te gaan. Deze steden brachten mij in contact met de moderne kunst van de late 19e en vroege 20e eeuw.
Zo ben ik begonnen met het schilderen van kubusvormen in allerlei kleuren en afmetingen.  Het zijn schilderijen die mensen doen denken aan gebouwen, vlakten en planeten of een ruimte waarin je kunt verdwalen.
Behalve de schilderijen met kubusvormen, heb ik ook enkele interieurs geschilderd en  objecten zoals gebouwen in Veenendaal. Daarbij ben ik de details niet uit de weg gegaan, maar ik wilde wel bereiken dat het verrassend afweek van de realiteit.
Mijn werk is volledig autodidact en zijn de verschillende stijlen het gevolg van een eigen ontwikkeling. Tegenwoordig schilder ik tevens figuren van mensen en dieren aan de hand van streepjes. Ook dit is ontstaan uit eerder werk waarin mijn eigen stijl herkenbaar is.
Graag nodig ik je van harte uit om verder te kijken op mijn site. Als je interesse hebt in een van de schilderijen of heb je interesse in een vergelijkbaar werk, passend bij je interieur thuis of in je galerie, neem dan gerust contact met mij op.