frits stiemer, dutch painter
Over mij

Hallo, ik ben Frits Stiemer, geboren in Delft (1967), maar opgegroeid in het Noorden van het land, de zogenaamde ‘Kop van Overijssel’, in de gemeente Steenwijk. 
Voordat ik in 2012 begon met het maken van schilderijen heb ik zes jaar gewerkt bij Defensie als beroepsmilitair en ben 9 jaar actief geweest in de zending in o.a. Albanië, Frankrijk en België. In tussenliggende jaren volgde ik een HBO studie aan de ETH (Evangelische Theologische Hogeschool) in Veenendaal.   
frits stiemer, art deco, dutch painter, acryl, linnen, interior design
Inspiratie

Geïnspireerd door kunst, design en architectuur van de eerste helft van de 20e eeuw in  Europa, ben ik begonnen met het schilderen van kubusvormen in allerlei kleuren en afmetingen. Zo zijn er schilderijen ontstaan die mensen doen denken aan gebouwen, vlakten en planeten of een ruimte waarin je kunt verdwalen.
Behalve de schilderijen met kubusvormen, heb ik ook enkele interieurs geschilderd en heb ik objecten nageschilderd waaronder enkele karakteristieke gebouwen in Veenendaal. Daarbij ben ik de details niet uit de weg gegaan, maar ik wilde wel bereiken dat het verrassend afweek van de realiteit.
Graag nodig ik je van harte uit om verder te kijken op mijn site. Als je interesse hebt in een van de schilderijen of heb je interesse in een vergelijkbaar werk, passend bij je interieur thuis of in je galerie, neem dan gerust contact met mij op via het contactformulier.