frits stiemer, dutch painter
Geboren in Delft, maar opgegroeid in de kop van Overijssel, weet ik niet beter dan dat ik altijd geboeid kon zijn door kunst, architectuur, geschiedenis en de prachtige natuur in deze wereld.
Het maken schilderijen is van latere tijd, maar creativiteit heeft altijd in mij gezeten. Hoewel het vooral binnenskamers was uitte deze creativiteit zich o.a. in dans, zang en toneel. 
Voordat ik in 2012 begon met het maken van schilderijen heb ik zes jaar gewerkt bij Defensie als beroepsmilitair en ben daarna in totaal negen jaar actief geweest in de zending in o.a. Albanië, Frankrijk en België. In tussenliggende jaren volgde ik een HBO studie aan de ETH (Evangelische Theologische Hogeschool) in Veenendaal. 
Ik ben getrouwd en heb twee kinderen.  
frits stiemer, art deco, dutch painter, acryl, linnen, interior design
Het wonen in de buurt van Parijs en later in Brussel heeft mij geïnspireerd om na terugkomst in Nederland met kunst aan de slag te gaan. 
Ik ben eenvoudigweg gewoon begonnen en ben tot op heden volledig autodidact.

Geïnspireerd door de architectuur en de kunst in deze steden ben ik begonnen met het schilderen van kubusvormen in allerlei kleuren en afmetingen.  Het zijn schilderijen die mensen doen denken aan gebouwen, vlakten en planeten of een ruimte waarin je kunt verdwalen. Later ben ik gaan werken aan meer figuratieve schilderijen van
interieurs en  objecten zoals gebouwen in mijn huidige woonplaats Veenendaal. Daarbij ben ik de details niet uit de weg gegaan, maar ik wilde wel bereiken dat het verrassend afweek van de realiteit. 
Verder schilder ik levende figuren op een eigen abstracte wijze.
Zo maak ik schilderijen in de verschillende stijlen en toch vloeit het één voort uit het ander en is mijn hand hierin herkenbaar. 

Heb je nog geen kijkje genomen naar mijn schilderijen, klik dan nu rechtsboven op ‘Gallery’.